Dinsdag 22 april 2014 is Earth Day, de Dag van Aarde!
Het markeert de “verjaardag” van de milieubeweging in de Verenigde Staten en meer dan 1 biljoen mensen doen er aan mee. Als mens kan je zoveel doen voor de aarde, misschien wil je op deze dag/deze week ook wat extra aandacht geven aan Moeder Aarde. Hier zijn een aantal ideeen “in the spirit of Yoga”:

1) “Pledge an Act, Save Our Planet”
Je kan een “Pledge of Green” doen op de officiele website van Earth Day. De afspraken die je met jezelf maakt kunnen super simpel zijn, doe mee met een bestaande pledge/act of bedenkt zelf iets nieuws en deel het met anderen (bijv. alleen maar herbruikbare boodschappentasjes gebruiken of een kledingruil avond organiseren)!

2) Beoefen Ahimsa
Als yogis proberen wij ahimsa in al onze handelingen toe te passen. Ahimsa is het beoefenen van geweldloosheid, non-violence, naar onszelf toe, naar anderen en alle wezens. Deze dag is een mooi moment om het beoefenen van ahimsa door te trekken naar Moeder Aarde en bewust meer vriendelijkheid te geven aan alle levende wezens.

3) Doe Yoga buiten
Wat voor weer het ook is, trek een vestje aan en neem je mat naar buiten! Doe bijv. de zonnegroet in de zon, de maangroet onder het maanlicht/sterrenhemel en geniet van de geluiden van de natuur!

4) Doe een ​​Meditatieve wandeling buiten
Tijdens je buitenwandeling, wees bewust van iedere stap die je neemt (het contact met de aarde), van iedere ademhaling (contact met de lucht) of van alles wat je om je heen ziet (bewustzijn). Je kan ook kiezen om ergens buiten in de natuur te zitten, in het park, bij een sloot of bijvoorbeeld tegen een boom.

5) Doe je kaarsjes aan
Vorige maand heb je misschien meegedaan met Earth Hour. Door het uitschakelen van de verlichting bespaar je energie en creeer je een tegelijkertijd met kaarslicht een zachte kalmerende ruimte. Doe yoga of meditatie in kaarslicht, of gewoon voor de sfeer thuis.

6) Volg thuis een Yoga les
Hieronder 2 yoga video’s die bedoelt zijn om jezelf meer te aarden, contact te maken met jezelf en moeder Aarde. Stel een intentie voor jezelf om je dankbaarheid te tonen naar Moeder Natuur.

> Eliza Coolsma | Earth Yoga Flow | Beginners | 10-15 min
YouTube link: Earth Yoga Flow >

> Shiva Rea | Earth Flow Practice | Halfgevorderden | 20-25 min
YouTube link: Earth Flow Practice >

* Vergeet na de laatste Yoga houding niet je 5 minuutjes Savasana te doen!