Elk lichaam is uniek en heeft een bepaalde manier van eten nodig. Na vele jaren puzzelen heb ik het gevoel dat ik achter mijn “blueprint” ben gekomen. Ondanks het gezond eten en genoeg lichaamsbeweging, voelde ik lichaamlijk dat ik een reset nodig had. Met al dat gezond eten, voelde ik van binnen toch niet helemaal “schoon” en voelde me zwaar.

Ik heb afgelopen jaren al vaker detox kuren gevolgd, maar nooit eerder een sappenkuur. Dus ik dacht, dit wil ik gaan doen! Inmiddels is dat al een paar maanden geleden en ik heb afgelopen week voor de 2de keer een 5-daagse sappenkuur gedaan!

 

Mijn ervaring met Balanzs Cleanse

Ik had online een bestelling geplaatst op www.balanzscleanse.nl. Ik kreeg mijn pakketje bezorgd en kon de volgende dag meteen van start gaan (bij de 5-daagse krijg je op de 3de dag weer een pakketje). Je krijgt totaal 4 flesjes sap en 1 flesje soep die je mag opwarmen. In eerste instantie schrok ik ervan dat de consistentie van de sapjes zo waterig was en of dit mij komende dagen wel genoeg zou “voeden”. Ik vertrouwde erop dat het zo was!

1e dag

Zo dat ging verrassend goed, ik had niet echt honger en het 3de flesje gaf mij ook echt energie (dit is ook inmiddels mijn meest favoriet flesje!!!). Ik was blij!

2e dag

Ik merkte dat ik al wat minder blij was. Ik had al vrij snel “trek” na de flesjes en heb de hele dag de minuten zitten aftellen voor het volgende flesje. Het is pas de tweede dag, hoe ga ik dit nog 3 dagen volhouden??? Gewoon doen, zegt een stemmetje, je wilde toch een reset?

3e dag

Ik verklaarde mezelf voor gek dat ik een 5-daagse kuur had gekozen ipv een 3-daagse. Ik besloot de redenen te op te schrijven waarom ik dit zo graag wilde and YES, my willpower was back!

4e en 5e dag

Deze dagen gingen makkelijker, maar ik begon zelfs sla-blaadjes uit de muren zien komen. Ik kreeg trek in simpele gezonde salades met granaatappelpitjes en olijfolie dressing. Hmmm…

6e dag

YES. YES. YES! De sappenkuur is voorbij!!! Maar het meest vreemde gebeurt. Ik wil gewoon doorgaan met de sappenkuur! Wat? Ja echt! Ik besloot dan ook om een langzame opbouw te doen naar het “normaal” eten. De eerste paar dagen een juice/smoothie als ontbijt, middag lichte salade, avond soepje. Ik probeerde zoveel mogelijk de fruit en groente tijdens de sappenkuur te gebruiken om de transitie zo smooth mogelijk te houden.

 

Vergelijking?

Ik kan er wel bij zeggen dat de 2de keer vele malen makkelijker is gegaan. Misschien omdat ik al wist wat voor sapjes ik zou krijgen, hoe mijn lichaam hierop reageert en wat het voor mij doet.

Ik heb de 2de keer gevolgd samen met de Lyfe detox thee kuur, wat voor mij zeker een extra toegevoegde waarde had. Zo kreeg ik door de superfoods kruiden extra vitamines, mineralen en anti-oxidanten binnen EN werden mijn darmen schoongemaakt met de avond colon cleanse detox thee (bij de eerste keer stopte mijn ontlasting).

 

Het resultaat?

– Ten eerste is er naast het fysieke bij mij ook echt iets mentaals gebeurd! Ik kwam tot het besef dat mijn lichaam dit als prettig ervaart, dat ik me schoon, lichter en energieker voel. Ook kwam ik tot het besef dat ik (ookal het gezond was) toch vaak te veel eet. Je maakt jezelf wijs dat je porties niet zo groot zijn, eheemm… Ik ben nu iig bewuster over wat mijn lichaam hoort te krijgen!

– De eerste keer ben ik in 5 dagen 5kg af gevallen en met de langzame opbouw nog 4kg extra (totaal 9kg). Ik was ook aan centimeters op elke plek wel 1-3cm kwijt. Tijdens de kerstperiode was ik 2kg aangekomen en in januari nog 3kg door te veel feestmaaltijden (brood, ijsjes, wijntjes).

– Begin februari heb ik het opnieuw 5 dagen gevolgd. Ik ben totaal 4kg kwijt, maar aan centimeters nog meer (aan mijn taille zelfs 10cm, ben nog steeds in shock!)!!! Ik zeg dus combinatie sappenkuur + detox thee!!!

 

Wil je ook de Balanzs Cleanse en Detox thee kuur volgen?

Alle bezoekers van Love Healthy Living krijgen 2o% korting op de totale bestelling bij www.balanzscleanse.nl. Je kan t/m 14 februari 2014 je bestelling plaatsen, maar je kan het laten bezorgen t/m eind maart! Gebruik de kortingscode: LOVEHEALTHYLIVING.

Voor de Lyfe Detox Tea kuur heb je keuze uit 7, 14 of 28 dagen. Kijk hier voor meer informatie over de detox thee, de ingredienten en om te bestellen.

 

Ga je detoxen of heb je gedetoxed? Deel met mij jou resultaten!!! Ik ben erg benieuwd!

Namaste x