Namaste friends!

22 Februari 2014 vertrok ik opnieuw naar India (dit keer GOA) voor mijn vervolgopleiding Ashtanga Yoga teacher training (500hr). Hieronder zal ik mijn ervaringen en inzichten delen, in tekst of foto’s!

Reis naar Goa

Ik had velen al verteld dat ik paar nachtmerries had gehad, dat ik het vliegtuig niet zou halen, zou dat is ook bijna gebeurd!!! Het was een kwestie van 5 minuten speling en ik zou niet mogen gaan! Gelukkig werd mijn backpack op het nippertje geaccepteerd en kon de reis beginnen. De reis naar Goa was heel erg lang, totaal 20 uur (weg terug zal nog langer zijn). Ik moest op Mumbai nog 7 uur wachten op een kleine airport. Ik had verwacht dat alles ingewikkelder zou zijn, maar het overstappen viel echt mee.

Aangekomen in Goa om 6.30am (duane was super druk, zo’n 300 man in 1 hok, maar wij mochten doorlopen omdat we vanuit Mumbai kwamen). En toen stond er een meneer met mijn naam op een bordje. Gedurende 2 uur op weg naar de Yoga shala, heb ik uit het raam gekeken naar de mooiste zonsopgang, de groenste jungles, intense geluiden van de vogeltjes, palmbomen en blije mensen. Ik was nog blijer toen ik eindelijk aankwam en mijn huisje voor de komende 5 weken zag!!! Visualiseer dit: huisje met balkon met hangmat + stoel, met uitzicht op het strand. Oh en ik heb gewoon een enorme BOOM in mijn badkamer!!! Ik ben helemaal in love!

Yoga opleiding

Onze groep is zeer speciaal. Het lijkt alsof wij allemaal op dezelfde “frequentie” zitten, alsof wij dan ook echt hier samen horen te zijn op dit moment. Het voelt veilig aan en er is zoveel begrip en liefde naar elkaar toe. Ik kan het bijna niet in woorden uitleggen.

Ik heb nu precies 4 weken achter de rug. Kort samengevat is het emotioneel, fysiek en mentaal heel zwaar geweest. Met name de eerste 2 weken waren zwaar, inmiddels na een 3de heftige week is er weer balans in mijn mind en ook het lichaam is gewend aan de inspanning. De laatste week bestaat nu uit aantal standaard lessen en eind van de week totaal 5 examens.

Van de ene kant is het weer fijn om naar huis te gaan (al helemaal fijn om weer met mijn partner te zijn), maar aan de andere kant is er nog zoveel te verwerken van de afgelopen weken en er is ook nog zo veel te leren. Je bent hier volledig 24/7 met jezelf bezig, een vergrootglas op je gedachtes, emoties, alles wat er binnen in gaande is. Je groeit, wordt sterker, met meer begrip en liefde voor jezelf en dus naar anderen toe.

Maar goed, volgende week ben ik weer terug in NL en weer aan de lessen bij Achmea Health Center. Ook zullen er nieuwe lessen en workshops van start gaan in de Love Healthy Living studio (o.a. Ashtanga), maar hierover komende weken meer informatie.

Ik heb heel wat momenten meegemaakt tijdens de opleiding. Ik heb nog een week te gaan, dus er zal nog meer volgen (-: Hieronder alvast een aantal linkjes naar foto’s en inzichten!

Foto’s
“Yoga opleiding” gerelateerd
– “Our Yogic life in Goa” gerelateerd (binnenkort online)

Inzichten
– Authenticiteit (binnenkort online, moet nog even de stukjes netjes in elkaar weven!)
– Mix van korte persoonlijke momentjes (binnenkort online)