De quinoa en persimon salade met een eitje is een super ontbijt, heerlijk verwarmend op een koude winterochtend!

Voor 4 tot 6 personen
Tijd: 30 min

Ingredienten:
– 1 1/2 cups quinoa
– 3 cups water
– 2 tl olijfolie (apart)
– 1/2 rode ui, fijngesneden
– 2 knoflook teentjes, klein gesneden
– 1 1/2 cups gepelde in blokjes gesneden persimons (ong. 3 stuks)
– 1/3 cup platte peterselie selderij, gesneden
– 1 ei per persoon
– vinaigrette

Bereidingswijze:
1. In een grote pan, breng de quinoa en water tot kook, verlaag het vuur en laat het sudderen, houdt het bedekt tot al het water is opgenomen (duurt ca. 15 min). Neem van het vuur, draai het door met een vork, plaats het in een schaal en laat het afkoelen.

2. In de tussentijd, breng water aan de kook in een pan en kook te eieren naar wens.

3. Terwijl de eieren koken, verhit 1 tl olijfolie in een pan en bak de uien totdat ze doorzichtig zijn. Voeg de knoflook toe en bak voor 1 min. Neem van het vuur. Afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Voeg de blokjes persimons en platte peterselie toe aan de quinoa. Meng de quinoa en persimons samen met de vinaigrette. Serveer de quinoa mix en schaaltjes of bordjes, snijd de eieren en plaats deze erop.

Serveer het koud of op kamertemperatuur.

Bron: Tarteletteblog