Afgelopen weekend heb ik iets gegeten dat werkelijk heeer-lijk was. Een combi die ik niet eerder had geproeft, maar dat mij wel meteen in een food heaven bracht!

Combinatie van zoete aardappel met spinazie, geitenkaas en noten. Vegetarisch, mogelijk vegan en glutenvrij. Let’s go!

 

Ingredienten:

– Middelgrote zoete aardappelen (# afhankelijk van hoeveel je wilt hebben)

– 60 tot 100 gram geitenkaas

– 2 kopjes spinazie, fijngesneden

– Uien/sjalotjes

– Knoflook (naar keuze gesneden of geperst)

– 1/4 kopje melk of yoghurt (of soya/amandel melk als vegan)

– Olijfolie

– 2 tl gerookte paprikapoeder

– Zout en peper

– Keuze uit noten: walnoten, amandelnoten/schijfjes, pecannoten

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Prik de zoete aardappelen met een vork. Laat ze voor 45 tot 60 minuten in de oven, totdat ze zacht zijn. Ook mogelijk om ze te laten koken in een pan met water. Of als je van de magnetron bent (ieder z’n eigen keuze en te besteden tijd!), leg ze in een schaal met wat water, afdekken met plasticfolie en laat het er ~10 min in.

3. Verhit een koekenpan op matig laag vuur. Voeg olijfolie toe. Voeg de gesneden ui/sjalotjes en knoflook toe, en bak ze tot ze zacht zijn. Spinazie aan toevoegen en mee roerbakken.

4. Haal de zoete aardappelen eruit en laat ze even afkoelen (is het beste). Ik wil zelf meteen doorkoken, dus ga ik zonder afkoelen meteen verder.

5. Snijdt de zoete aardappelen in twee helften, hol elke helft met een lepel uit en plaats het in een grote mengkom.  Voeg de uien/spinazie, melk en paprikapoeder toe en meng het goed. Voeg  zout en peper naar smaak toe.

6. Vul de aardappelschillen met het mengsel en voeg de geitenkaas & noten toe! Heb je nog 5-10 min extra? Zet ze dan nog even in de oven.

Serveer het warm & smakelijk!

 

Variatie op dit recept?

– Boerenkool in plaats van spinazie.

– Voor een lekkere pittige smaak, voeg aan de mengsel “Parmigiano Reggiano” toe.

– Gebruik feta, ricotta kaas of cottage cheese i.p.v. geitenkaas.

– Maak er een grotere maaltijd van en voeg er quinoa aan toe.

– Maak er een spinazie salade van met blokjes zoete aardappel, geitenkaas en noten.

 

photo credits: relish.com, onceuponacuttingboard.com