Als Vegan leven, een maand lang, dat kan je uitproberen tijdens de Vegan Challenge! Maar wat is eigenlijk het Vegan zijn?

 

Wat is Vegan – Veganisme?

Als Vegan eet je alleen maar plantaardige voedsel. Dat is dan ook meteen het grootste verschil met Vegetarisch eten. Vegetariers eten geen vlees, maar soms wel vis, eieren en zuivelproducten. Vegans eten dit niet en gebruiken ook geen andere producten met dierlijke herkomst/ingredienten zoals honing.

Sommigen trekken dit door naar een Vegan lifestyle en letten dan ook op kleding, verzorgingsproducten, schoenen en andere artikelen met dierelijke stoffen/dierenproeven te vermijden.

 

Waarom?

Er zijn meerdere redenen waarom je Vegan bent of zou willen worden. Het kan zijn dat je een bewuste keuze maakt voor het welzijn van de mens, dier en planeet, maar ook voor je gezondheid. Voor je gezondheid heeft het veganistisch eten veel helende effecten op de organen en het lichaam.

 

Hoe/wat/wanner Vegan Challenge?

– De challenge begint 1 oktober 2014. Je kan natuurlijk ook daarna instappen. Doe mee voor de hele maand of voor een week, jij neemt de bewuste keuze!

– Er zijn weekmenu’s (ontbijt, lunch, diner, dessert), allemaal met de bijbehorende recepten.

– Inschrijven kan online via http://www.veganchallenge.nl

– Wil je het niet in je eentje doen? Nodig je vrienden/familie uit of zoek een buddy in je buurt hier >

 

Als je niet bekend bent met Veganisme, is het normaal dat je nog vragen hebt. Hier op veganchallenge.nl vind je een lijst met “Frequent Asked Questions”.

 

Ik zou zeggen, doe mee en kijk wat jou ervaring is met Veganistisch eten. De kans is erg groot dat je al binnen 3-4 dagen een verhoogd niveau van energie zal voelen!

Ik doe mee voor 2 weken, en jij??? Ik hoor graag je ervaring…