Op zondag 24 februari 2013, zullen yoga scholen en docenten over de hele wereld hun tijd & locatie doneren om een yoga les van 2 uur te geven, allemaal in teken van de mensenrechten.

Het idee is dat de les word gegeven van 11u-13u, waardoor er dan over de hele wereld een 24 uur yoga marathon zal ontstaan. Het maakt niet uit welke type yoga je doet; Iyengar, Bikram, Anusara, Ashtanga, Lach yoga, etc. De energie en gedachtes tijdens de lessen gaan naar het mensenrechten probleem, de mensenrechten die nog steeds geschonden worden.

Als je ook wilt meedoen, dan kan dat ook in Nederland, docenten en scholen mee met een les op de zondagochtend van 11u – 13u. Je mag doneren wat je kan en wilt, alles is welkom. Elke yogaschool heeft een eigen programma waar ze het geld aan zullen doneren, meer hierover op hun website.

De Nederlandse yogascholen die zich officieel hebben aangemeld, vind je hier op de site van World Yoga Day >>

Verder doen er ook andere Yogascholden mee, maar hebben zich niet officieel aangemeld. Je kan dan even Googlen op Wereld Yoga dag 2013 + [naam stad]. Als je bijv. op Rotterdam zoekt, vind je o.a. www.yogamaya.nl