Al 2 jaar maak ik dit overheerlijke geroosterde groenten mix. Het recept is heel simpel en het heeft een ontgiftende werking ook!

Inmiddels weet je wel dat het gezond is om groenten te eten, het is ook bewezen dat het eten van meer plantaardige maaltijden je gewicht, cholesterol en bloedruk verlagen. Bijvoorbeeld de spruitjes in dit gerecht hebben bepaalde stofjes die de productie van ontgiftende enzymen in de lever aanmaken!

 

Goed voor 4 porties

30-40 min

 

Ingredienten:

– 1 grote prei, gesneden

– 5 knoflookteentjes, geschild en gehalveerd

– 1/2 kleine koolraap, geschild en gesneden

– 2 pastinaak, geschild en gesneden

– 2 wortels, geschild en gesneden

– 1 zoete aardappel, geschild en gesneden

– 8 spruitjes, bijgesneden en gehalveerd

– 3 et olijfolie + een beetje om te sprenkelen

– Grove zout en peper

– 2 et balsamico-azijn

– 1 1/2 cup cannellini bonen, gekookt/afgegoten

 

Bereidingswijze:

1. De oven voorverwarmen tot 190 graden. De bakplaat of ovenschotel een beetje invetten met olijfolie en voeg de prei, knoflook, pastinaak, wortelen, zoete aardappelen en spruitjes toe. Besprenkel met 2 et olijfolie & 1 et balsamico-azijn, en breng op smaak met zout en peper.

2. Om de groenten te roosteren, kan je om de om de 10-15 min de groenten omgooien, zodat ze goudbruin en zacht worden. De groenten blijven ong. 25 min in de oven. Haal de bakplaat/ovenschotel uit de oven en roer de cannellini bonen erdoorheen.

3. Laat de bonen ongeveer 5-7 minuten mee roosteren, draai een keer om. Haal uit de oven en mix de groenten door met 1 et olijfolie en 1 etc balsamico-azijn.

 

Ik vind het ook lekker om sommige groenten te vervangen met o.a. broccoli, champignons, flespompoen, chili bonen. Of het gerecht combineren met kip/vis en quinoa.

 

* groenten kan je kopen op de markt / supermarkt / biologische voedingszaak

* cannellini bonen worden verkocht bij Albert Heijn voor 0,99 per blik (al gekookt, moet je alleen afgieten)

* dit is een aangepast recept van www.wholeliving.com